Hjem > Nyheter > Innhold

Kinesisk tekultur

Dec 12, 2017

Fortop tea culture.jpg

Tekultur er en del av den kinesiske tradisjonelle kulturen, og også en viktig bro som forbinder Kina vulgær kultur og populær kultur. I kinesisk kultur er "poesi og maleri, brennevin og te" litterære gjerninger av lærde, mens "brensel, ris, matolje, salt, soyabønnsaus, eddik og te" er daglige nødvendigheter til publikum. Te er det eneste skjæringspunktet mellom populærkultur og raffinert kultur. Et lite teblad inneholder mange kulturelle faktorer.

Tekultur kan sies en utadgående manifestasjon av kinesisk tradisjonell kultur. I gammel tid er det et gammelt å si om "å realisere sannheten eller filosofisk teori ved te-smaksprøver". Tekultur er knyttet sammen til "konfucianisme, buddhisme og taoisme" som er kjerne av kinesisk tradisjonell kultur. Alle disse kjernene er uløselig knyttet til tekultur. Konfucianismen knytter seg til tekultur i moderasjon som konfucianismen forfølger, mens "harmoni" er det vanligste konseptet i tefilosofien. Taoismen har likhet med tekultur i naturen. Lao Tse sa: "Tao-veien følger naturen", mens te-smaksprøver legger vekt på likegyldighet til berømmelse eller gevinst, behold den opprinnelige smaken og smaken. Forholdet mellom te og buddhisme er nærmere, "buddhisme og te har samme smak". Begge er midt på å smake dagens og plutselig opplysning. Således kan det sies at vi smaker kinesisk kultur når vi drikker te.

Mange kinesiske poeter foretrekker te, te er en viktig sammenheng med følelser. "Mange poeter er te drikkere siden antikken." Su Shi skrev ikke bare mange dikt om te, men sendte også god te til vennene sine. Lu Du er mesteren skriftlig dikt om te. I den gamle kulturen blir te tatt som bærer av dikt og malerier som er nært knyttet til te. Folk trenger et poetisk liv.

Tekultur er kontinuerlig arvet i Kina. Te ble skrevet i litteraturen så tidlig som Shen Nong smakt hundre urter. Det ble brukt som medisin på den tiden, og deretter stadig utviklet i stadig og te seremoni. "Te ceremoni" ble dannet i Tang-dynastiet da Lu Yu begynte å skrive te-seremoni for å lage en beskrivelse av historie og funksjoner av te. I landbruksalderen er te det avanserte produktet i internasjonal handel. For eksempel er en svært viktig handelsrute i det gamle Kina kjent som "The Ancient Tea Horse Road" som forbinder Kina med Vest-Asia, Sentral-Asia, Sentral-Asia eller til og med Europa.

I moderne tid endrer kinesisk livsstil betydelig, form og innhold i tekulturen er også rikeligere. Unge mennesker liker å drikke Hong Kong-stil melk te, samt Taiwan perle melk te, som er kontinuitet for tradisjonell kinesisk kultur, en ny kultur dukket opp, er ekstraksjonen prosessen av te ekstrakt også stadig mykere. For eksempel er te-polyfenol og andre aktive ingredienser ekstrahert fra te påført kosmetikk, helseprodukter og grønne tilsetningsstoffer.

Forskerne er ikke skaperne av tekultur, noen av oss som drikker te, skaper kinesisk tekultur. Te drikking er en sunn livsstil bør fremmes, noe som gjør folk rolige, lindrer angst i det moderne samfunnet. Te gjør det mulig å holde seg rolig når den står overfor med menneskers liv.