Hjem > Kunnskap > Innhold

Hvit tedefinisjon

Nov 30, 2018
Silver Needle White Tea

Hvit te, en mikrofermentert te, er en tradisjonell te laget av kinesiske tebønder. En av de seks store teene i Kina. Refererer til en slags te som er behandlet etter å ha blitt høstet uten å bli drept eller simmet, og bare etter tørking ved tørking eller simmering. Den har kjennetegn med knopper med fullstendige knopper, full kropp, duftende og frisk, suppe gulgrønn og klar, og smaker lys og søt.

Hvit te er en spesiell skatt i kinesisk te. Fordi den ferdige teen er for det meste budhodet, fullt av hvitt, oppkalt som sølv som snø. De viktigste produksjonsområdene er Fujian Fuding, Zhenghe, Jiaocheng Tianshan, Songxi, Jianyang, Yunnan Jinggu og andre steder. De grunnleggende prosessene inkluderer lakering, baking (eller tørr), plukking, gjenfyring og andre prosesser. Yunnan-teprosessen er hovedsakelig soltørket, og fordelen med soltørket te er at smaken opprettholder den opprinnelige duften av teen. Withering er en viktig prosess i dannelsen av hvit te kvalitet.

Hvit te er delt inn i forskjellige standarder for te tre varianter og råvarer (friske blader). De viktigste varianter er: første dagsknopp, Tianshan hvit, hvit sølvnål, hvit ponny og Shoumei (Gongmei).