Hjem > Kunnskap > Innhold

Er hermetisk fisk sunn?

Sep 03, 2019

Fisk er rik på ernæring, ikke bare fordi proteininnholdet er høyt, lett å fordøye, inneholder B-vitaminer og kalsium, sink, selen, jod og andre mineraler, men også fordi fettet er rikt på omega 3-fettsyrer, noe som er gunstig for å forhindre hjerte- og hjernesykdommer og fremme intellektuell utvikling. Forandrer imidlertid næringsverdien til fisk hvis den er hermetisert?

Fisk er rik på proteiner og forskjellige næringsstoffer, veldig lav surhet, spesielt lett å avle bakterier, så gjør hermetisering ved 115 - 121 ℃ høy temperatur og sterilisering under høyt trykk. Slike høye temperaturer har liten effekt på protein, men fører til at mye av B-vitaminene i det går tapt. Derfor kan innhold av hermetisert vitamin B1-vitamin reduseres til omtrent halvparten av fersk fisk, i langtidsoppbevaring vil bli redusert ytterligere.

Imidlertid har hver ulempe sin fordel. Høy temperatur og høyt trykk varme gjør beinene myke og sprø, slik at kalsiumet i dem kan oppløses i store mengder. Som et resultat økte mengden kalsium i hermetisk fisk mer enn 10 ganger sammenlignet med fersk fisk, og det var ikke noe tap av jern, sink, jod, selen og andre mineraler. Så å spise hermetisert fisk er fornuftig for mineraltilskudd.

Hermetisk fisk kan vare i opptil 24 måneder, noe mange forbrukere antar er fordi den inneholder konserveringsmidler. Ikke egentlig. Hermetikk er en viktig metodebehandlingsmetode, som er å sette råvaren i en lukket beholder etter eksos, med høy temperaturbehandling, drepe forskjellige mikroorganismer og bakterier, ødelegge aktiviteten til enzymer, forhindre ekstern forurensning og oksygen, for å holde matstabil og spiselig i lang tid. Som et resultat er de fleste hermetiske fisker fri for konserveringsmidler, og forbrukere kan trygt spise dem.

Men når du spiser hermetisk fisk, må du være forsiktig så du ikke spiser mer enn to bokser i uken (hver inneholder omtrent 225 gram fisk); Blant dem hadde stekt og røkt fisk bedre enn 1 boks; Gravide kvinner, ammende mødre og små barn bør ikke spise så mye som mulig. Folk som liker å spise hermetikk, bør ta hensyn til et balansert kosthold, spise mer friske grønnsaker, frukt, bønner og yams, forbedre antiforurensningsevnen, slik at langvarig forbruk av store mengder hermetisk fisk kan ha uheldige effekter på helse. Når du spiser hermetisk fisk, må du være forsiktig så du ikke spiser mer enn to bokser i uken.